Massagetherapie

Sportmassage

Zoals elke sportman of sportvrouw kan ondervinden, eist sport vaak een zware tol van het lichaam. Als voorbereiding op de belasting en als herstel na de belasting heeft sportmassage een belangrijke plaats veroverd in de routine van vele (top)sporters.

De sportmassage is een zeer effectieve en diepgaande massage met als doel de spieren "goed" los te kneden waardoor u onmiddellijk verlichting en een verbetering in uw bewegingsvrijheid ervaart. De sportmassage is niet alleen geschikt is voor topsporters, maar voor elke actieve sportbeoefenaar. De massage wordt gegeven met een massage-emulsie die een diep verwarmende werking heeft op het lichaam. Hierdoor worden niet alleen de topliggende spieren, maar ook de diepliggende spieren behandeld.
De sportmassage is zodoende zeer geschikt voor iedereen met spierproblemen!

Triggerpointmassage

Triggerpoints zijn kleine, pijnlijke verhardingen in een spier. Een triggerpoint bestaat uit minuscule spiervezels die verkrampt vastzitten in een 'spierknoop' of 'spierbundel'. Het gevolg hiervan is dat de spier korter wordt en slechter doorbloed raakt. Dit vermindert de normale spierkracht, met als gevolg: de spier wordt zwakker.

Tijdens de triggerpointmassage worden lokaal de triggerpoints met diepwerkende massagetechnieken behandeld met als doel de triggerpoints te deactiveren. Door middel van deze vorm van massage wordt de gehele spier tevens op lengte gebracht.

Cuppingmassage

Een Chinese, zeer diepgaande massagetechniek om hardnekkige plaatselijke pijn- en energieverstoringen te behandelen. Cupping is binnen de Oosterse geneeskunde een veelvuldig gebruikte techniek, die ontwikkeld werd om toxines (gifstoffen) en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Cupping heeft een enorme dieptewerking en is vooral effectief in pijnbestrijding.

Cupping is geschikt voor de behandeling van vele klachten, waarbij u misschien niet eens aan massage als remedie had gedacht. Voorbeelden hiervan zijn:
 • Hoofdpijn;
 • Schouder- en nekklachten;
 • Armklachten;
 • Rugklachten;
 • Sportblessures;
 • Stress gerelateerde spierspanningsklachten;
 • Bindweefselklachten;
 • Ondersteuning van anti-cellulitis behandeling.

Fibromassage

De reumatische aandoening fibromyalgie betekent ook wel: "pijn in bindweefsel en spieren''. Pijn welke vaak in het gehele lichaam voelbaar is in spieren, aanhechtingen, gewrichten en pezen. Door de constante pijn ontstaat in het lichaam een toestand van voortdurende stress, waardoor er ook andere klachten ontstaan zoals slapeloosheid, vermoeidheid, depressiviteit, hoofdpijn, concentratiestoornissen en algehele stijfheid.

De fibromassage is vooral bedoeld voor diegene die op zoek is naar tijdelijke verlichting van de pijnlijke klachten. Tijdens de fibromassage wordt met speciale technieken het bindweefsel en afwijkingen in het spierweefsel gemasseerd, waardoor in vele gevallen ons lichaam de ruimte heeft om tot rust te komen. Hierdoor kunnen positieve effecten worden waargenomen.*

*Behandeling wordt in overleg met behandelaar op maat toegepast.

Slaapmassage

Voor mensen met slaapproblemen (bijvoorbeeld: door pijnklachten van fibromyalgie of insomnia) is de slaapmassage een echte aanrader!

De slaapmassage is een combinatie van ontspanningsoefeningen en een heerlijke, langzame, ritmische massage van de nek, hoofdhuid en het gezicht. Door de diepgaande ontspanning krijgt het lichaam tijd om te herstellen wat een positieve bijdrage levert aan het slaapgedrag.
De slaapmassage wordt bij voorkeur aan het einde van de dag verzorgt. Lichaam en geest komen volledig tot rust met als doel de kwaliteit van het slapen verbeteren.

Bindweefselmassage

Bindweefselverkleving is een veel voorkomend probleem, waarbij het bindweefsel onder het huidoppervlakte en aan de spieren verkleefd is. De problemen kunnen zo hoog oplopen dat de algemene beweegbaarheid wordt belemmerd. Het losmaken van dit weefsel kan dan ook zeer pijnlijk zijn. Eenmaal los worden resultaten direct voelbaar! De bindweefselmassage is een aanrader bij langsluimerende klachten zonder directe oorzaak.

Manuele lymfedrainage

In de lymfe worden stoffen opgenomen die in de weefsels niet thuishoren, zoals een overschot aan eiwitten, te veel water, afvalstoffen of bacteriën. Het lymfevatenstelsel zorgt er voor dat de overtollige stoffen worden afgevoerd en tegelijkertijd ons immuunsysteem wordt gestimuleerd. Als we geen optimale circulatie van de lymfe hebben, kunnen er allerlei soorten klachten ontstaan. Lymfedrainage wordt toegepast op de plaatsen waar het lichaam een overmaat aan afvalstoffen in het weefsel heeft of problemen heeft met de afvoer van afvalstoffen.
De manuele lymfedrainage is toepasbaar bij diverse klachten zoals:

 • Zwellingen na een ongeval of na een operatie;
 • Verstuikingen;
 • Bloeduitstortingen;
 • Spierpijnen en spierletsels;
 • Verwijderen van lymfeklieren (na bijvoorbeeld een borstamputatie);
 • Fibromyalgie;
 • Klachten als gevolg van stress.

Mobilisatie van gewrichten en wervelkolom

Als u een gewricht slecht kunt bewegen of een pijnlijk gewricht heeft, kan het mobiliseren van een gewricht uitkomst bieden. Veel spier- en bewegingsproblemen worden veroorzaakt door slecht functionerende gewrichten. Het mobiliseren (losmaken) van deze gewrichten geeft dan ook een enorme verlichting. Effecten van de behandeling zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker.